Ernst och Ella Skoogs stipendium

Magnus Eriksson, ordf Furuboda, delar ut stipendium till Mikael Fredriksson

Magnus Eriksson delar ut stipendium till Mikael Fredriksson

I år delade idrottskillarna Mikael Fredriksson från Lindesberg och Alexander Öhgren från Norrköping på Ernst och Ella Skoogs stipendium.

Mikael Fredriksson var på Furuboda för att ta emot sitt stipendium under 2013 års årshögtid för Föreningen Furuboda den 5 maj, men Alexander hade tyvärr inte möjlighet att komma.

Båda stipendiaterna har sedan många år tillbaka varit en del av Furubodas sommarverksamhet både som deltagare och ledare.

Bild på Alexander Öhgren

Alexander Öhgren

Både Mikael och Alexander är elitidrottare inom simning respektive bordtennis. De har utövat sina idrotter i många år och kämpat hårt för att ta sig till elitnivå. Båda deltog i Paralympics 2012. Läs mer i Furuboda.NU (nr 4 2012) om Mikael och Alexander i London.

Mikael är redan på väg mot nästa utmaning och kämpar för att än en gång få känna den speciella känslan av att bli nummer ett på ett stort mästerskap.

Motivering

Motiveringen för att tilldela Mikael och Alexander stipendiet innehöll följande:

Mikael och Alexander är inspirerande förebilder. Envishet är en styrka och de visar med engagemang och resultat att det lönar sig att kämpa och inte ge upp. Att hitta glädjen och kärleken i det man gör och har som mål är viktigt, vilket de båda bevisar och berättar om.

Föreningen Furuboda hoppas att stipendiet ska fungera som en uppmuntran till fortsatt utveckling inom idrotten.